Curs valutar BNR

Cum a devenit Europa cea mai bogata regiune din lume

Posted on: septembrie 16, 2009

Anul trecut, America de Nord, compusa din Statele Unite si Canada, detinea 29.300 miliarde dolari in active comparativ cu 32.700 de miliarde dolari in Europa, potrivit sondajului lansat de compania americana. Statele Unite raman cea mai bogata tara cu 27.100 miliarde dolari si cu cel mai mare numar de milionari, aproape patru milioane. Japonia este a doua tara in clasamentul averilor cu 13.500 miliarde dolari si mai mult de un milion de milionari, anunta Bloomberg.

Cea mai mare scadere a avut loc in America de Nord, unde bogatia a scazut cu 22%, potrivit sondajului. Al doilea declin a avut loc in Japonia, unde bogatia a scazut cu aproape 8% la cursul monedei locale, in timp ce in Europa a scazut cu 5,8%. America Latina, reprezentata de Mexic, America de Sud si America centrala a fost singura regiune unde nivelul de avutie a crescut, cu 3%.

Averile ar putea incepe o „revenire usoara” in 2010, potrivit companiei de cercetare. Activele gestionate vor creste la o medie anula de 3,8% pana in 2013, la 111.500 miliarde dolari.

Numarul familiilor de milionari a scazut la nivel global la 9 milioane fata de 11 milioane, America de Nord si Europa resimtind o scadere de 22% a numarului de milionari. Rezultatele sunt similare cu cele ale sondajelor lansate in iunie de Capgemini si Merrill Lynch & Co care au anuntat ca numarul milionarilor a scazut cu 15% la 8,6 milioane.

Singapore are cea mai mare concentratie de milionari, cu 8,5% dintre gospodariile tarii avand active in valoare de mai mult de 1 milion de dolari, a anunta compania.

Bogatia la nivel global a scazut pentru prima data de cand sondajul a fost lansat in 2001 dupa ce in urma cu un an activele gestionate s-au micsorat cu 11,7% la 92.400 miliarde dolari, fata de 104.700 miliarde dolari cat erau in 2007. Criza financiara a coborat indexul actiunilor inregistrand cea mai mare pierdere anuala de la Marea Depresiune si a redus valoarea proprietatilor imobiliare si a investitiilor (hedge-fund sau private-equity). Indexul Standard&Poor 500 a scazut anul trecut cu 38%, fiind cel mai mare declin inregistrat din 1937.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Informatii utile

Vezi cursul BNR actualizat zilnic - evolutie curs, grafice.

Surse stiri: Hotnews.ro, hymerion.ro

Pentru a prelua cursul valutar pe site-ul tau intra aici: preluare curs valutar.

Cursul valutar la casele de schimb bancare: curs valutar banci.

Converteste rapid in orice moneda: convertor valutar.

Site-ul oficial al BNR.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: